Ugens træ: Koreakornel

Ugens træ: Koreakornel

Koreakornel, kendt videnskabeligt som Cornus kousa, er en art af løvfældende træ eller stor busk, der tilhører kornelfamilien. Den stammer oprindeligt fra Korea, Kina og Japan, men er nu dyrket og populær i mange andre dele af verden på grund af sine smukke blomster og attraktive løvværk.

Koreakornel kan vokse op til 8-12 meter højt og har en bred, skålformet vækstform. Den har ovale, mørkegrønne blade, der bliver røde eller lilla i efteråret, hvilket giver et spektakulært farveshow. Blomstringen finder sted om foråret eller sommeren, hvor koreakornel producerer små, cremefarvede blomster med karakteristiske fire kronblade. Disse blomster er omgivet af store, markante bærlignende frugter, der modnes fra grøn til lyserød eller rød i efteråret.

Koreakornel

Koreakornel trives bedst i solrige eller let skyggede områder og foretrækker godt drænet jord. Den er kendt for at være en hårdfør plante, der kan modstå en bred vifte af jord- og klimaforhold. Koreakornel bruges ofte som prydblomst i haver og landskabsdesign på grund af sin smukke blomstring og dekorative frugter. Der findes også forskellige kultivarer af koreakornel, herunder nogle med broget løvværk eller specielle blomsterformer
Du finder Hangaards Haves Koreakornel midt i haven, ikke langt fra labyrinten. Den er markeret som træ nummer 15

Translate »